Straf: 17-jarige landgenoot verschijnt aan de aftrap in de Serie A

Seppe Frans
| 3 reacties
Straf: 17-jarige landgenoot verschijnt aan de aftrap in de Serie A
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding. Daan Dierckx vertrok deze winter uit de Limburgse academie en koos voor een avontuur in de Serie A. Zondagmiddag verscheen de debutant zelfs meteen in de basis.

Zondagmiddag maakte Daan Dierckx zijn debuut in de Serie A. De 17-jarige centrale verdediger verscheen op bezoek bij seizoensrevelatie Sassuolo aan de aftrap. Een straffe prestatie.

Parma kwam zelfs via een treffer van Juraj Kucka op voorsprong. Maar diep in de toegevoegde tijd redde Filip Đuričić (ex-Anderlecht) vanop de stip een punt voor de thuisploeg. De Belgische nieuwkomer, die de volledige wedstrijd uitspeelde, zag zijn ploeg dus met dure punten morsen. Het verspeelde een ultieme mogelijkheid om opnieuw uit de degradatiezone te springen.

De jonge verdediger maakte deze winter een eind aan zijn passage bij KRC Genk. Hij verruilde de jeugdopleiding van de Limburgers voor een nieuw avontuur in Italië. Dierckx versierde bij Parma een contract tot 2023, maar moest er in eerste instantie uitkomen bij de beloften van de Gialloblu. Het is in de Serie A ook de eerste speler afkomstig uit het geboortejaar 2003.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties