Vlaamse regering voorziet extra steun voor lijdende sportclubs : "Vlaanderen laat ze niet los"

Seppe Frans
| 1 reacties
Vlaamse regering voorziet extra steun voor lijdende sportclubs : "Vlaanderen laat ze niet los"
Foto: © photonews

De coronapandemie zorgt voor de nodige financiële schade bij de Belgische sportclubs, daarnaast lijkt er ook nog niet meteen een einde te komen aan deze ellendige periode. Veel clubs slaan een noodkreet uit en krijgen ook hulp.

Want de sportclubs die tijdens de coronacrisis hun activiteiten hebben voortgezet krijgen nu extra steun van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. Hij doet dat omdat de kosten bij deze clubs bleven doorlopen terwijl er heel wat inkomsten verloren gingen: “Vlaanderen laat de sportclubs niet los”, klinkt het bij Weyts. “We willen extra steun bieden en de clubs begeleiden in de heropstart.”

Sportclubs lijden onder de coronacrisis. Vooral  jeugdactiviteiten konden de voorbije weken alsnog hervat worden, maar ook dat zorgt voor heel wat financiële onkosten. Zo moesten ze bijvoorbeeld huur van complexen of trainersvergoedingen betalen, maar er kwamen ook een heleboel coronagerelateerde kosten bij zoals de aankoop van handgel of het aanwerven van een coronamanager.

Deze clubs krijgen nu dus de nodige steun. Vlaams minister Ben Weyts voorziet tien miljoen euro extra voor sportclubs. Het grotendeel (7,4 miljoen euro) gaat naar de jeugdsportclubs. Afgelopen zomer maakte de Vlaamse regering al eens 87 miljoen euro vrij voor lokale verenigingen, waaronder sportverenigingen.“Corona tast ons sportweefsel aan. Met vereende krachten kunnen we deze moeilijke periode overbruggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties