Nieuwe trainer voor Waasland-Beveren komt uit Zwitserland

Bjorn Vandenabeele
| 13 reacties
Nieuwe trainer voor Waasland-Beveren komt uit Zwitserland
Foto: © photonews

Waasland-Beveren heeft de Zwitser Marc Schneider aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de club.

De veertigjarige Zwitser was voorheen jarenlang de trainer van FC Thun uit Zwitserland. Bovendien zal met Pascal Cerrone (39) ook een nieuwe assistent-trainer meekomen naar de Freethiel. Beide coaches werkten al eerder samen bij FC Thun.

Marc Schneider is voormalig Zwitsers profvoetballer. Hij stopte in 2012 zijn actieve voetbalcarrière FC Thun en ontwikkelde meteen stapsgewijs zijn coachcarrière, eerst als assistent-trainer en de jongste jaren als hoofdtrainer. Hij speelde voor FC Thun onder meer bij BSC Young Boys en FC Zürich, waar hij tweemaal landskampioen werd én de beker won.

Sportief directeur Roger Stilz licht de aanstelling toe. “We zijn heel blij dat Marc heeft beslist om ons te komen versterken. Ons vooropgesteld profiel was duidelijk en we zijn ervan overtuigd dat Marc de ideale kandidaat is om ons project te ondersteunen. Hij is het gewoon om spelers op te leiden, denkt heel strategisch en heeft veel ervaring als speler, assistent-trainer en hoofdtrainer. We kijken ernaar uit om van start te gaan met Marc en Pascal voor volgend seizoen.”

Kersvers trainer Marc Schneider is hongerig om het nieuwe avontuur te starten. “Ik heb heel veel zin in deze uitdaging. Ik ben overtuigd van het hele project in Waasland-Beveren. Ik kijk er enorm naar uit om de trainingen te starten met de ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties