Peter Vandenbempt vergelijkt AA Gent nu met een jaar geleden: "Toen stond het huis in lichterlaaie"

Peter Vandenbempt vergelijkt AA Gent nu met een jaar geleden: "Toen stond het huis in lichterlaaie"
Foto: © photonews

AA Gent staat momenteel op zestiende plek in de Jupiler Pro League, met 7 op 21.

Vrolijk zullen ze er alvast niet van worden na de nieuwe nederlaag. Toch is het volgens Peter Vandenbempt opvallend rustig bij de Buffalo’s.

Echte doelstellingen werden er voor dit jaar niet genoemd, maar dit zal toch ver onder de verwachtingen liggen. Ook vorig seizoen was de start niet goed en toen werd anders gereageerd. “Gent telt blijkbaar 1 puntje meer dan een jaar geleden, toen het huis in lichterlaaie stond rond deze periode”, zegt Peter Vandenbempt op Sporza.

Reden daarvoor moet je bij de trainer zoeken, aldus Vandenbempt. “De trainer heet nu Vanhaezebrouck en die heeft net iets meer krediet dan de collega's die er een jaar geleden waren. Bovendien heeft Gent de matchen gewonnen die absoluut moesten worden gewonnen.”

Al leverde Gent nu ook veel beter voetbal dan wat ze maar aan punten hebben. Enkel tegen Kortrijk was het zondag gewoon te zwak.

Donderdag staat dan ook nog een inhaalmatch tegen Anderlecht op de agenda. “Maar als je team ook die match verliest, dan sta je na 8 speeldagen al een straat achterop bij Club Brugge. Dan lijkt die 6-1-zege tegen Club alweer een eeuwigheid geleden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties