Zo houdt Clement Club Brugge scherp én hongerig: "Weinig mensen leven op die manier"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties

Philippe Clement houdt Club Brugge op zijn manier scherp én hongerig

Zo houdt Clement Club Brugge scherp én hongerig: "Weinig mensen leven op die manier"

Club Brugge is sinds de komst van Philippe Clement onafgebroken landskampioen van België. De coach van blauw-zwart heeft een heel duidelijke visie wat betreft de winnaarsmentaliteit.

En het moet gezegd: die mentaliteit werkt. Zo slaagde Club Brugge er vorige week nog in om het sterrenlegioen van PSG op een gelijkspel te houden. “Het is belangrijk dat je als topsporter elke volgende match wil winnen.”

“Dat lijkt een cliché in woorden”, glimlacht Clement in Het Laatste Nieuws. “Maar dat is het niet in daden. Weinig mensen leven op die manier. Ik heb daar vroeger wel eens woorden over gehad met mijn ex-vrouw. Ik heb mijn kinderen nooit laten winnen in een spelletje om ze duidelijk te maken dat je winnen niet krijgt, maar moet verdienen.”

Ik heb mijn kinderen nooit laten winnen in een spelletje om ze duidelijk te maken dat je winnen niet krijgt, maar moet verdienen

En die filosofie brengt Clement over op zijn spelersgroep. “Voor mij was het dan ook niet genoeg om ons best te doen tegen PSG. Ik ben opgegroeid met de gedachte dat ik meer kans op slagen heb als ik harder werk dan iemand met meer talent. En dat moet iedere keer opnieuw de insteek zijn.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties