📷 OFFICIEEL Ploeg uit 1B gaat shoppen bij Zulte Waregem
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

OFFICIEEL Ploeg uit 1B gaat shoppen bij Zulte Waregem

📷 OFFICIEEL Ploeg uit 1B gaat shoppen bij Zulte Waregem
Foto: © photonews

De Belgisch-Haïtiaanse Rousseau De Poorter vertrekt bij Zulte Waregem en tekent een contract voor twee seizoenen bij een club uit 1B.

Rousseau De Poorter (1 oktober 2001) is afkomstig van Haïti maar werd door een Belgisch gezin geadopteerd toen hij acht maanden oud was. In 2007 begon hij met voetballen bij SK Ooidonk Leerne en kreeg daarna zijn jeugdopleiding bij KMSK Deinze (2011-2015), Cercle Brugge, Sporting Lokeren, RSC Anderlecht en Zulte-Waregem.

Op 7 augustus 2021 maakte hij ook zijn debuut bij de A-kern van Zulte-Waregem. De defensieve middenvelder komt transfervrij over naar KMSK Deinze en tekent een contract voor 2 seizoenen met optie voor een extra seizoen.

“Ik heb vroeger nog bij KMSK Deinze gespeeld, dus ik ken de club al en ik woon ook maar op 5 minuten”, zegt de speler. “Ik heb een moeilijk seizoen achter de rug en heb gekozen voor een nieuwe start bij KMSK Deinze omdat ik ook wel geloof in het project. Ik ben klaar om mij voor de volle 100% in te zetten en ik hoop op een mooi seizoen bij mijn nieuwe club.”

Adrián Espárraga, Sporting Director bij Deinze, is blij met de komst. “Rousseau is een jonge speler met veel potentieel om in 1B te presteren en ook een grote marge om zijn vaardigheden te verbeteren. Hij speelde al enkele minuten met de A-kern van Zulte-Waregem in vriendschappelijke wedstrijden en in 1A. Hij kent Deinze ook goed, zowel de club als de stad. We verwachten dat hij zijn ontwikkeling bij ons kan voortzetten en op middellange termijn een belangrijke speler voor KMSK Deinze kan worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties