STVV-voorzitter geeft duiding bij open brief: "Het begrip 'clear error' is onduidelijk, het systeem werkt niet"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties
STVV-voorzitter geeft duiding bij open brief: "Het begrip 'clear error' is onduidelijk, het systeem werkt niet"
Foto: © photonews

David Meekers, voorzitter van STVV, ondertekende mee de open brief die de Limburgers gisteren naar de Pro League en het Referee Department stuurde. Daarin kaartten ze de vele scheidsrechterlijike fouten in hun nadeel aan.

De rode kaart voor Koita afgelopen weekend was de druppel die de emmer deed overlopen. “We doen er alles aan om meer supporters in het stadion te krijgen, maar beslissingen als deze doen al dat harde werk teniet”, aldus Meekers in HBvL. “Het gaat ons voor alle duidelijkheid niet om individuen. We willen vooral de inconsistentie van de VAR in vraag stellen, want dat heeft ons de laatste tijd flink gedwarsboomd."

Ze zien te veel verschillende beslissingen in soorgelijke situaties. "We vragen om het gezond verstand te laten zegevieren in het VAR-centrum in Tubeke. Het kan toch niet zo zijn dat het hele stadion een duidelijke strafschop ziet, maar de VAR niet, zoals gebeurde in onze wedstrijd tegen Club Brugge. Het is duidelijk dat het systeem vandaag niet werkt. Het begrip clear error is onduidelijk. De enige clear error vandaag is de VAR.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21821 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties