Van Bommel trekt ten strijde tegen FIFA en UEFA na beslissing van Alderweireld

Jelle Heyman
| 10 reacties
Van Bommel trekt ten strijde tegen FIFA en UEFA na beslissing van Alderweireld
Foto: © photonews

In een korte periode speelde Antwerp twee internationals kwijt. Niet door transfers, wel omdat de spelers in kwestie zelf aangaven hun voetbalschoenen aan de haak te hangen bij de nationale ploeg.

Toby Alderweireld maakte een week geleden bekend het voor bekeken te houden als Rode Duivel. Enkele dagen later deed Vincent Janssen hetzelfde voor Nederland. Een opvallende keuze, vooral van de nog relatief jonge (28) Vincent Janssen.

De Nederlandse trainer van Antwerp zoekt ook naar verklaringen en denkt daarbij niet aan de leeftijd van de spelers. "Het is geen makkelijke beslissing die je van de ene op de andere dag neemt. Vanuit de club hebben we geen druk gezet, de spelers moeten dat zelf beslissen", vertelt Van Bommel op de persconferentie twee dagen voor het duel tegen Charleroi.

Teken aan de wand

"Maar deze twee spelers kunnen wel nog perfect mee op internationaal niveau",  vindt Van Bommel. "Dat zij nu besluiten om ermee te stoppen is misschien wel een teken aan de wand? De kalender zit overvol en ik begrijp dat de jongens wat meer rust willen hebben", wijst hij naar de UEFA en de FIFA die alleen maar meer wedstrijden inplannen op internationaal vlak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties