Standard kan dit seizoen eindelijk zijn lot in eigen handen nemen, maar zal erg jaloers zijn op concurrent KAA Gent

Standard kan dit seizoen eindelijk zijn lot in eigen handen nemen, maar zal erg jaloers zijn op concurrent KAA Gent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard ontvangt komende zaterdag KAA Gent. De Rouches leven voor grote momenten en kunnen aan de leiding komen in de Europe Play-offs.

Heel wat grote clubs verloren dit seizoen op Sclessin. Onder meer Club Brugge, Antwerp, Anderlecht, Racing Genk verloren er. KAA Gent kon dan weer een punt pakken en gaf zelfs de overwinning uit handen in het slot. 

Standard deed het dit seizoen goed thuis tegen sterke ploegen, maar het verloor vooral tegen lager gerangschikte ploegen punten. Maar Standard haalde toch de acht en werd zelfs vijfde. De eerste doelstelling werd zo gehaald. 

Tegen KAA Gent krijgt Standard zaterdag de kans om aan de leiding te komen in de Europe Play-off. Zelfs Europees voetbal kan dus nog voor Standard. Want de Rouches moeten het nu al twee jaar zonder stellen. 

Op zoek naar een echte spits

Als Standard weer Europees speelt en het weer echt wil meedoen voor de prijzen heeft Standard meer scorend vermogen nodig. Zinckernagel is met 9 goals momenteel de topschutter. 

Spitsen Ohio, Perica en Emond zitten samen aan 11 goals. De spitsen van tegenstander KAA Gent met Cuypers, Orban, Depoitre en Tissoudali zijn van een heel ander kaliber. Zij zitten samen aan 34 goals. 

Het is voor Standard dus zaak om zich om die positie zeker te versterken volgend seizoen. Maar met weer beperkte middelen zal dat wellicht ook weer moeilijk worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties