Vorig seizoen nog in de JPL en nu maar liefst 40 miljoen euro waard: ex-club gaat er straks ook nog ferm aan verdienen

Vorig seizoen nog in de JPL en nu maar liefst 40 miljoen euro waard: ex-club gaat er straks ook nog ferm aan verdienen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De gerenommeerde statistiekensite Transfermarkt.com heeft de geüpdate transferwaardes van de Bundesliga-spelers bekendgemaakt. De grootste stijger daar is een oude bekende, maar eigenlijk is het ook geen verrassing.

Victor Boniface zijn marktwaarde stond toen hij bij Union speelde op 12 miljoen euro. Intussen zijn er dat 40 geworden. Daarmee steekt hij sensatie Serhou Guirassy de loef af, die van 14 naar 40 miljoen ging. Bayer Leverkusen wist heel goed waar ze mee bezig waren toen ze Boniface in Brussel gingen halen. 

Kwestie van tijd voor hij bij topclub zit

De Nigeriaanse spits scoorde vorig seizoen 22 keer en gaf 12 assists. Een bundel spieren van 1m90 die de goal blindelings weet staan. Dat bewees hij ook in zijn eerste zeven Bundesliga-matchen door er zeven keer in te scoren en 2 assists te geven.

Leverkusen zal in totaal maar liefst 27,5 miljoen euro betalen, bonussen inclusief, aan Union. Uiteraard een recordbedrag voor de Brusselse club. En een spaarpotje dat ze opzij gezet hebben voor als ze eindelijk hun nieuw stadion zouden mogen bouwen.

Nog tien procent doorverkooppercentage

Maar Union mag zich aan meer verwachten. Waarnemers in Duitsland hebben al door dat Boniface niet al te lang bij Leverkusen zal blijven en dat er mogelijk komende zomer al topclubs aan zijn deur zullen staan. Daar zal wel boter bij de vis moeten komen. Leverkusen staat erom bekend te investeren, maar ook om duur te verkopen. 

Neem nu Leon Bailey, die ze voor 16 miljoen bij Genk haalden en voor het dubbele verkochten aan Aston Villa. Of jeugdproduct Kai Havertz, die voor 80 miljoen naar Chelsea vertrok. Union kan er maar wel bij varen, want ze hebben nog 10 procent doorverkooppercentage op de meerwaarde van de transfer. Dat kan nog een mooie bonus opleveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties