Igor Thiago breekt het transferrecord van De Ketelaere, ook Gent, Anderlecht, Genk, Standard en Charleroi in top-10

Igor Thiago breekt het transferrecord van De Ketelaere, ook Gent, Anderlecht, Genk, Standard en Charleroi in top-10

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Igor Thiago heeft het transferrecord in de Jupiler Pro League gebroken. Enfin: in juli doet hij dat officieel. Hij stoot Charles De Ketelaere van de eerste plaats met zijn miljoenendeal, maar wie staat er nog allemaal in de top-10?

Igor Thiago ruilt Club Brugge in voor het Engelse Brentford en tekent er zoals gezegd een contract voor vijf seizoenen. Dat doet hij voor een bedrag van 37 miljoen euro, al kan dat dankzij bonussen zelfs nog oplopen tot 42 miljoen euro.

Deze winter leek het er nog naar uit te zien dat Antonio Nusa en/of Arthur Vermeeren het record van Charles De Ketelaere zouden gaan breken, maar zover kwam het niet. De deal tussen Club Brugge en Brentford over Nusa sprong af, terwijl er voor Vermeeren uiteindelijk flink minder dan verwacht werd betaald.

In de top-10 tot op heden stonden ook nog Victor Boniface, al zal die nu uit de top-10 verdwijnen. Ook KAA Gent (Jonathan David), KRC Genk (Sander Berge), Anderlecht (Jérémy Doku en Youri Tielemans) en Charleroi (Victor Osimhen, door een ferme doorverkoop-percentage) mogen zich naast Marouane Fellaini bij zijn transfer van Standard naar Everton rijk rekenen.

De voorlopige top-10 tot vandaag: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties