FIFA-voorzitter Gianni Infantino keert zich helemaal tegen idee dat voetbal drastisch zou veranderen: "Dat is onbespreekbaar, je moet het spelletje beschermen"

FIFA-voorzitter Gianni Infantino keert zich helemaal tegen idee dat voetbal drastisch zou veranderen: "Dat is onbespreekbaar, je moet het spelletje beschermen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat de IFAB, de organisatie die de spelregels verzorgt, een blauwe kaart zou willen invoeren. FIFA-voorzitter Gianni Infantino keert zich nu openlijk tegen zo'n kaart.

De blauwe kaart zou kunnen gebruikt worden wanneer een speler de scheidsrechter verbaal belaagt of wanneer er een 'tactische' fout wordt gemaakt. Dan moet de speler in kwestie tien minuten naar de kant.

Krijg je twee keer een blauwe kaart? Dan zit de wedstrijd erop en wordt er rood gegeven. The Telegraph beweert dat de IFAB deze nieuwe bestraffing zou willen invoeren.

FIFA is duidelijk en wil geen blauwe kaart

Maar FIFA-voorzitter Gianni Infantino wil daar niets van weten. Hij gaf aan dat de FIFA zich helemaal tegen zo'n kaart keert. "Blauwe kaarten zullen niet gebruikt worden op het allerhoogste niveau. Dat idee is onbespreekbaar voor ons", vertelde hij volgens Sporza.

"FIFA kant zich volledig tegen het gebruik van blauwe kaarten. Ik was zelfs niet op de hoogte dat er plannen waren. En ik denk wel dat de FIFA ook iets te zeggen heeft", gaat hij verder.

"Natuurlijk moet elk idee met respect behandeld worden. Maar daarnaast moet je ook het spelletje beschermen. Dan heb ik het over de essentie van voetbal en de traditie. En daar is geen blauwe kaart te bespeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties