Miljoenenstunt bijna compleet: JPL-club haalt verdediger Tottenham in huis

Miljoenenstunt bijna compleet: JPL-club haalt verdediger Tottenham in huis
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVC Westerlo wist afgelopen seizoen de Relegation Play-off maar nipt te vermijden. In het nieuwe seizoen willen ze een nieuwe stap proberen te maken en opnieuw wat hoger mikken. Daartoe willen ze zeker ook een paar toptransfers realiseren en dat lijkt nu te lukken.

KVC Westerlo heeft alvast een stunttransfer zo goed als te strikken. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano staan ze namelijk erg dicht bij een huurdeal met het 17-jarige toptalent Luka Vuskovic van Hajduk Split.

De jonge verdediger heeft ondertussen al een deal getekend bij Tottenham Hotspur, dat hem pas in de zomer van 2025 definitief zou overnemen. En dus moest er door Hajduk Split nog een oplossing gevonden worden voor volgend seizoen.

🚨⚪️ EXCL: Tottenham future defender Luka Vusković, on the verge of joining Belgian side Westerlo.

Understand loan deal has been agreed on player side with Croatian 2007 born defender.

Paperwork pending between Hajduk Split and Westerlo to approve the loan and sign. pic.twitter.com/SiMOGjB5uK

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 15, 2024

De oplossing werd gevonden bij Westerlo. Volgens Romano zijn beide ploegen aan het onderhandelen over de huurdeal en zou er ondertussen zelfs al een overeenkomst gevonden zijn over de 17-jarige Kroatische verdediger. 

Transfer van bijna 14 miljoen euro

De marktwaarde van Vuskovic wordt momenteel op zeven miljoen euro geschat volgens Transfermarkt, maar Tottenham betaalde ongeveer het dubbele om hem in de zomer van 2025 naar White Hart Lane te laten komen.

Zijn transferwaarde is groot, maar Tottenham wil hem dus volgend jaar nog niet in huis halen. En daar wil Westerlo dus van profiteren. Volgens de laatste berichten is de zaak nu opnieuw heel wat dichter gekomen. De zaak zou zo goed als in orde zijn en binnenkort worden gefinaliseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties