Datum: 23/10/2022 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14

Kan Antwerp tegen Genk koppositie heroveren in clash tussen nummers 1 en 2 in het klassement?

Kan Antwerp tegen Genk koppositie heroveren in clash tussen nummers 1 en 2 in het klassement?

Gisteren was er Union-Club Brugge en straks is er nog Standard-Anderlecht maar dé topper van deze 14e speeldag is het duel tussen de nummers 1 en 2 in het klassement.

Zondagmiddag ontvangt Antwerp Racing Genk voor een strijd om de leidersplaats.

Battle for first

Die leidersplaats was lang in handen van Antwerp, dat met 27/27 aan het seizoen begon en daarna voor de eerste keer punten verloor na een 2-1 nederlaag tegen KV Kortrijk. De leidersplaats hadden ze dan nog in handen maar na de 3-0 nederlaag op Sclessin vorige week moesten ze die laten aan Racing Genk.

De Limburgers verloren op de eerste speeldag tegen Club Brugge maar zijn sindsdien 12 speeldagen ongeslagen. Thuis werd er nog gelijkgespeeld tegen STVV maar verder werd er 11x gewonnen. Deze week was dat nog een klinkende 6-1 overwinning thuis tegen Westerlo.

De coaches aan het woord

De troepen van Mark Van Bommel kregen twee dagen minder recuperatie dan Genk maar dat wil Van Bommel niet als excuus inroepen. Hij verwacht een zeer spannend duel. "Het zal vrij dicht bij mekaar liggen", zei hij op de persconferentie. "Het is uitzonderlijk dat er twee ploegen zijn met zo'n hoog puntenaantal na 13 speeldagen en dat ook nog eens met twee ploegen die met 4 achterin spelen, dat zie je niet vaak meer", klinkt het.

Vrancken heeft zijn ploeg de voorbije dagen ook goed kunnen voorbereiden: "We hebben de analyse gemaakt en onze strategie uitgetekend. We moeten ons spel laten zien en volop voor onze kans gaan. Je moet top zijn om punten te gaan halen, maar het geloof in onze groep is dat er wat kan", aldus de trainer van RC Genk.

Meer nieuws