Datum: 22/10/2022 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Het attractieve van Union of de sterke breedte van Club: wie en wat haalt het in de clash om plek 3?

Volg Union SG - Club Brugge vanavond om 20u45 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Het attractieve van Union of de sterke breedte van Club: wie en wat haalt het in de clash om plek 3?
Foto: © photonews

Union blijft lof oogsten met zijn attractieve voetbal en de sterkte in de breedte van Club Brugge spreekt voor zich: het onderlinge duel is een wedstrijd met plek 3 in de stand als inzet.

Wie spektakel wil zien, moet naar Union gaan kijken. Dat is ook dit seizoen het geval, misschien nog meer dan vorig seizoen. In hun laatste twee wedstrijden schakelden de Unionisten nog een tandje hoger en namen ze vlot de maat van Oostende (1-6) en Gent (2-0). Het heeft dan ook al 28 punten, evenveel als Club. Kunnen de drie punten opnieuw in het Dudenpark gehouden worden, dan komen de Brusselaars alleen derde te staan.

Bij blauw-zwart zijn ze uiteraard niet zinnens om nog verder achterstand op te lopen op Genk of Antwerp. Ondanks die fantastische Europese campagne van de Bruggelingen zou er dan toch al eens nagedacht worden over wat in de competitie nog mogelijk is. Club blijft door velen beschouwd als de beste ploeg van het land, zeker gezien de vele opties die coach Hoefkens ter beschikking heeft. Die mogen zaterdagavond nog eens renderen.

Van der Heyden geschorst en Mata onzeker

Machida en Eckert zijn de enige geblesseerden bij Union. De thuisploeg mist achteraan wel een extra pion door de schorsing van Van der Heyden. Bij Club Brugge is Mata dan weer twijfelachtig. Voorts is de revaliderende Rits de enige die ontbreekt.

Voor het voorspellen van de juiste uitslag ontvangt u een mooie beloning bij BETFIRST! Een zege van Club is 2,60x uw inzet waard, een overwinning van Union 2,80x uw inzet. Een gelijkspel levert zelfs 3,65x uw inzet op!

Meer nieuws