Wilhelmsson en Lange in koor: "Scandinavische meisjes het mooist!"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wilhelmsson en Lange in koor: "Scandinavische meisjes het mooist!"
Foto: © SC

Rune Lange en Christian Wilhelmsson waren de afgelopen weken erg belangrijk bij hun clubs, respectievelijk Club Brugge en Anderlecht. De twee Scandinaviërs werden in de aanloop naar de topper tussen beide clubs eens stevig op de rooster gelegd door P-Magazine. Een selectie van de leukste momenten:

Over de relatie Noorwegen – Zweden:

Willhelmsson: “De relatie tussen Noorwegen en Zweden valt te vergelijken met die tussen België en Nederland. Wij, Zweden, maken honderden grappen over hoe dom, zwak of braaf de Noren wel zijn. Wist je trouwens dat er in Noorwegen aan elke rotonde verkeersborden staan met: 'Maximum tien rondjes'? (stilte) Heb je 'm?”

Lange: “In Noorwegen vertellen wij net dezelfde moppen, alleen vervangen we Noorwegen door Zweden.”

Over Anderlecht – Club Brugge:

Lange: “Voor mij zal het mijn zesde keer zijn dat ik tegen Anderlecht speel en telkens was het een geladen wedstrijd. Denk maar aan de match van twee jaar geleden (de wedstrijd ontaardde in een schoppartij en relletjes op het veld; red.): ik schrok me een hoedje toen ik zag hoe Walter Baseggio Timmy Simons bij de keel greep. Dat krijg je alleen als er heel veel op het spel staat.”

Wilhelmsson: “Ik heb minstens één keer tegen elke Belgische eersteklasser gevoetbald, behalve tegen Club. Vorig jaar was ik er twee keer niet bij wegens een blessure. Je zou er bijgelovig van worden: misschien moet ik dit jaar maar een kaarsje branden in de aanloop naar de wedstrijd.”

“Weet je wat het verschil is tussen Rune en mij? Hij zoekt de duels op, ik tracht ze te vermijden.”

Over de liefde:

Wilhelmsson: “In Zweden kan je wel op het strand gaan liggen, maar bruin zal je daar niet van worden. Je vindt er wél veel meer mooie vrouwen dan eender waar.”

Lange:
"De Scandinavische meisjes zijn de mooiste ter wereld.”

Wilhelmsson: “En wij komen dan in België voetballen!
Dommeriken, dat zijn we! Ach, ik ben naar België gekomen om te voetballen, niet om naar de meiden te kijken.”

Wilhelmsson over de interesse van Celtic:

“In Glasgow schijnt de zon niet, dus ben ik niet geïnteresseerd. (barst in lachen uit) Natuurlijk zegt Celtic me wel wat. Het is een fantastische club met een enorme reputatie en een geweldige achterban. En vergeet die groen-wit gestreepte truitjes niet; geweldig vind ik die..”

“Anderlecht moet op sportief vlak waarschijnlijk niet onderdoen voor de Schotten, maar de naam Celtic spreekt veel meer tot de verbeelding en ook de aanhang is zoveel keer groter en fanatieker dan die van Anderlecht. Daarom dat de interesse van Ajax mij ook niet koud liet.”





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties