KanaalTwee breidt voetbalaanbod uit

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
KanaalTwee breidt voetbalaanbod uit
Foto: © SC

KanaalTwee en voetbal, het blijkt een goede combinatie. Althans, dat duiden de kijkcijfers toch aan. Gisteren nestelden zich gemiddeld 646.400 kijkers voor de televisie om de match Genk – Anderlecht te volgen, wat een marktaandeel van 23,2% opleverde. KanaalTwee heeft dan ook besloten om komend jaar met nog meer voetbal uit te pakken.

Voor de Beker van België en de wedstrijden van de Rode Duivels kon je al langer terecht bij KanaalTwee. Ook dit jaar zal de zender die matchen uitzenden. Het begint allemaal op 9 februari, wanneer wellicht de oefeninterland Egypte – België op tv zal komen. Daarna staan ook België – Bosnië Herzegovina (26 maart), San Marino – België (30 maart) en Servië & Montenegro – België (4 juni) op het programma.

Ook in de Beker van België mag KanaalTwee nog vier wedstrijden (inclusief de finale op 28 mei) kiezen. Welke van de resterende dertien wedstrijden dat worden, wordt uiteraard pas bepaald na de loting voor de volgende ronde's.

Nieuw is wel de finale van de UEFA-Beker. Tot nu toe werd die telkens uitgezonden door Canvas, maar dit jaar zal dat niet meer zo zijn. KanaalTwee wist immers die rechten binnen te halen en zal zo op 18 mei de finale in Lissabon rechtstreeks op het scherm brengen.

Als toetje brengt KanaalTwee ook de Confederations Cup, die in juni in Duitsland gespeeld zal worden. Met Duitsland, Argentinië, Brazilië, Griekenland, Tunesië, Australië, Japan en Mexico zullen enkele stevige teams meedoen aan dit “vrienden”-toernooi. KanaalTwee moet deze wedstrijden trouwens delen met VT4, dat over een deel van de rechten bezit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties