Nog niets beslist in Lokeren-Gent

bernie de vuyst

Ondanks de 2-1 thuiswinst voor Lokeren tegen Gent kan nog alles in deze Oost-Vlaamse kwartfinale. De Buffalo's scoorden namelijk dat belangrijke doelpuntje op verplaatsing. Bovendien was het de constant uitgefloten Davy De Beule die scoorde.

De wedstrijd ving aan met een studieronde van maar liefst 20 minuten. Daarna viel de eerste kans te noteren. Die was er voor thuispits Tailson na een slippertje van Laybutt, maar de Braziliaan benutte de mogelijkheid niet ten volle.

Vervolgens nam Gent het roer in handen met doelpogingen van Vrancken en Jbari tot gevolg, Milojevic hield zijn netten rein. Op het half uur was de Serviër toch verslagen toen een schot van De Beule (door zowat iedereen op Daknam verguisd) via Doba in doel verdween (0-1). De jongens van Willy Reynders sloegen meteen terug, want in de 37ste minuut stelde Tailson op voorzet van Doba weer gelijk (1-1). Het spel ging tot aan de rust lekker op en neer. Gretarsson was dicht bij een treffer, maar ook Herpoel toonde dat hij een goede keeper is.

De tweede helft was haast niet om aan te zien met vooral veel middenveldspel. Toch viel er nog een doelpunt in de 70ste minuut. Doordat Laybutt Tailson foutief stuitte, wees Ver Eecke naar de stip. Kristinsson twijfelde niet (2-1). De bezoekers legden zich daarbij niet neer en gingen op zoek naar de gelijkmaker, verder dan kopbal van (weer) Laybutt op de dwarsligger kwamen ze echter niet.