Het omkoopschandaal (?): de reacties

Jan Martynowski
| 0 reacties
Het omkoopschandaal (?): de reacties
Foto: © SC

Bij hoofdbeschuldigde Charleroi zijn ze woedend op Antwerp. Manager Mogi Bayat, zoon van de voorzitter: "Ik vind het vreemd dat Antwerp net nu met dit dossier komt aandraven. Toen ze nog aan de leiding gingen in tweede hoorde je ze niet. Nu ze uitgeteld zijn voor de titel willen ze op een andere manier terugkeren."

Ook de bond krijgt er van langs. Toen Cornu, woordvoerder van de KBVB, beweerde dat de Karolo's alsnog zouden kunnen zakken ten koste van Heusden-Zolder of Antwerp, pakte Bayat Cornu stevig aan: "Jij moet je niet uitlaten over deze zaak, je bent geen advocaat én geen rechter."

Bayat ziet vooral jaloezie als reden voor de beschuldigingen, nu de Karolingers het zo goed doen dit seizoen. "Maar wie denkt dat wij zullen kraken, heeft het verkeerd voor. En wie de naam van Charleroi onterecht door het slijkt haalt, zal het geweten hebben. Het zal klachten regenen!"

Bij Antwerp denken ze er natuurlijk anders over. Toch beseft de tweedeklasser dat de kans klein is dat ze omwille van dit schandaal terug naar eerste kunnen. Dat de zaak nu aan het rollen gaat omdat Antwerps kansen op de titel en promotie zienderogen verkleinen, wordt ontkend. "Wij hebben onze stappen maanden geleden al gezet", aldus secretaris Bisiaux. "De voorbije dagen heeft Antwerp geen enkel initiatief meer genomen."

Op de klacht van Matthijsen reageert Antwerp vrij onverschillig. "Matthijsen heeft het recht gebruik te maken van alle middelen die de wet hem biedt."

De ex-club van Matthijsen, Sint-Truiden, is de derde betrokken ploeg. Voorzitter Duchâtelet: "De klacht is ongeloofwaardig. De spelers kregen sowieso een winstpremie. Dan kunnen ze zich toch niet nog meer inzetten voor een aanmoedigingspremie?" 

Over de wedstrijd tegen Charleroi, die STVV verloor, klinkt het anders: "Die match moet onderzocht worden, want daar zou iets gebeurd kunnen zijn. Al zou ik het straf vinden." De wedstrijd in kwestie vond plaats in februari.

Spelers Delorge en Belic (foto) dienen een klacht in tegen Antwerp. Zij willen dat hun naam gezuiverd wordt. Belic: "Ik hoop dat Antwerp zwaar gaat boeten."

Het is niet de enige klacht tegen Antwerp. Vorig seizoen al diende Charleroi een eis tot schadevergoeding van liefst 2,5 miljoen euro in, wegens smaad en laster. Beschuldigden: de verantwoordelijken van Antwerp.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Antwerp een omkopingsschandaal de wereld instuurt. Vorig seizoen beschuldigde voorzitter Wauters Germinal Beerschot ervan met opzet te zijn verloren van degradatieconcurrent Heusden-Zolder. 

Is er deze keer meer aan de hand dan toen? Gezien de ernst waarmee het parket de zaak opvolgt, lijkt het erop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties