Racing gelijk tegen Westerlo

Christophe Rillaerts

Racing Mechelen vatte de voorbereiding aan met een 2-2 gelijkspel tegen Westerlo. De eersteklasser speelde met een veredeld B-elftal.

Ons oog viel nog maar net op de splinternieuwe groen-witte Mechelse doelnetten of Westerlo prikte er al eentje tegen via een eigen doelpunt van Racing. Het scheen even zoeken voor een bijna gans nieuwe Mechelse ploeg met bovendien - tegen de verwachtingen in - Hermans centraal achterin en Letier centraal op het middenveld. Opvallend bij Westerlo was de kleine Simphiwe Boy, die met zijn wendbaarheid de Racing-verdediging veel werk gaf. Aan de overkant echter hetzelfde geval met de stevig uit de kluiten gewassen Mechelse aanwinst Ben Mbemba.

Na 20 minuten kreeg Racing een eerste kans. Devos zette door langs rechts en bracht voor naar Van Vlasselaer,  die in één tijd over besloot. Racing begon nu vlotter te combineren. Een kwartier voor tijd schoot Deraeve vanuit de tweede lijn een metertje over. Twee minuten later liet Mbemba zien waarvoor hij is aangetrokken: stevige Ben bleef in de zestien overeind tegen drie Westelse verdedigers en deponeerde de bal keurig in de linkerhoek. Meer dan een schotje van de kleine Boy en eentje vanuit de tweede lijn liet Westerlo niet meer zien. Het was integendeel Racing dat het laatste kwartier de wedstrijd controleerde.

De groen-witten gingen de tweede helft even vinnig van start en drukten de Kempenaren meermaals op eigen helft. Na tien minuten nog even dreiging van Westerlo met een kopballetje, maar dat werd zonder veel problemen door Sergei De Weerdt gepakt. Aan de overkant werd Van Vlasselaer op rechts het straatje in gestuurd. Van Vlasselaer stiftte de bal over de Kempense doelman naar collega Mbemba, die zijn tweede van de avond in de netten legde. Racing bleef er goed uit komen, maar zonder grote emoties als gevolg. Westerlo dreigde nog via een vrije trap en kreeg 10 minuten voor tijd een penalty, waarmee het de 2-2 eindcijfers vastlegde.

Racing Mechelen begon met: De Weerdt, Vanhagendoren, Goevaerts, Hermans, Devos, Letier, Deraeve, Van Vlasselaer, Nechelput, Filston & Mbemba.
Vielen in: Douglas, Janssens, Deprée, El Lamzi, Abdellah, Stuer, Philip

Westerlo begon met: Ruttens, Verheyen, Vangeffelen, Modobi, Van Imschoot, Gommans, Boy Boy, Ceesay, Sohna, Wagemakers, Elejiko.
Vielen in: Bourdon, Vandenbergh en Rafael.