Cappellen klopt Antwerp in derby

Jorg Keldermans
| 0 reacties
Cappellen klopt Antwerp in derby
Foto: © SC

Cappellen won zijn laatste thuiswedstrijd uit de voorbereiding met 1-0 tegen tweede nationaler Antwerp. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel halfweg de tweede helft toen Severeyns vanop elf meter raak trof. Voor aanvang van de wedstrijd werd Severeyns door het Antwerp-bestuur bedankt voor zijn gastoptreden tegen de Mancunians en feliciteerde voorzitter Roelands Antwerp met hun jubileumjaar.

Beide ploegen trachtten van bij aanvang van de partij snel te combineren, maar de laatste pass was meer dan eens onzorgvuldig. Van Mieghem besloot vanop afstand over en Schoenmaekers kon een bal onvoldoende onder controle krijgen om Willockx in de problemen te brengen. Pas na een half uur kon Antwerp het reeksverschil doen blijken. Dong schoot vanuit de draai naast en geraakte even later niet voorbij Ferket toen hij alleen op het Kapelse doel mocht afstevenen. In de slotminuut van de eerste helft had Ferket een prachtsave nodig om Lisnic van de openingstreffer te houden.

Vlak na de pauze bracht Severeyns de bal scherp voor doel, maar de kopbal van Schoenmaekers was slecht gericht. Aan de overzijde stelde Lisnic Ferket nogmaals op de proef. Na de rust meer precisie aan beide kanten, wat meteen voor meer kansen zorgde. De Keyser lanceerde Severeyns, maar die kraakte zijn schot en Devic schoot over. Dong ging nogmaals op het doel van Ferket af, maar de doelman van de thuisploeg hield de nul op het bord. Aan de overzijde zag Severeyns een stifter naast gaan.

Toen Willockx zich liet vangen op een terugspeelbal, moest de Antwerpse doelman Severeyns neerhalen. Wat hij eerder deze week voor Antwerp deed, mocht hij nu voor Cappellen doen: scoren vanop elf meter. Na een nieuw misverstand besloot Da Silva even later net naast. Willockx diende een vrije trap van Severeyns onder de lat weg te halen. Cappellen probeerde de bal in eigen rangen te houden en Antwerp had te weinig inspiratie om de defensie te verontrusten. In de slotfase wilde Severeyns het te mooi afmaken toen Dekkers hem richting het Antwerp-doel stuurde, waardoor het bij 1-0 bleef. Cappellen haalt tegen de drie Antwerpse ploegen (Antwerp, Germinal Beerschot en Berchem) een mooie 7 op 9 en mag zich misschien wel "ploeg van de Antwerpse regio" noemen. 

Cappellen FC: Ferket; Mücher (65' Dekkers), Van Der Linden, De Keyser, Chergui; Meeusen, Kortland (65' Rombouts), Da Silva, Devic; Schoenmaekers (65' Delcour) en Severeyns (88' Asante).

Antwerp FC: Willockx; Verbiest, Radu, Cissé; Jansen (46' Mus), Van Mieghem (46' Baert), Verjans (14' Lavan), Neagoe, Tomsin (46' Govaerts); Dong (77' De Donder) en Lisnic.

Doelpunt: 65' Severeyns (strafschop) 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties