Scheidsrechters bevoordelen topclubs

Yves Dekoning
| 0 reacties
Scheidsrechters bevoordelen topclubs
Foto: © SC

Scheidsrechters fluiten in het voordeel van grote ploegen en landen. Dat beeld leeft ten minste bij een groot deel van onze lezers. De resultaten van onze poll zijn opmerkelijk. Amper 2,43% denkt dat er nooit iets fout loopt of dat alle foutjes elkaar opheffen. Volgens 3,24% van de stemmers gebeurt het zelden dat een scheidsrechter in het voordeel van de topclubs blaast.

Opvallend is dat in de ogen van 23,48% van onze voetbalfans de ref altijd de kleintjes benadeelt. Op die manier is het natuurlijk logisch dat Anderlecht of Club Brugge elk jaar kampioen spelen. Tevens ziet 46,15% de man in het zwart dikwijls de toppers bevoordelen. Nog eens 24,70% moet toegeven dat het soms wel eens fout loopt.

Dit betekent dat volgens een grote meerderheid van onze lezers de scheidsrechters de grote clubs (al dan niet bewust) bevoordelen. Hebben al deze mensen het bij het verkeerde eind, of schort er echt iets aan de wedstrijdleiding op het hoogste niveau in België, Europa en de wereld? Moeten we de ref dan effectief vervangen door een robot of computer om een eerlijk wedstrijdverloop te garanderen? 




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties