Aprilvis scoort

Aprilvis scoort
Foto: © SC

Op één april mag men foppen wie men wil... Voetbalkrant.com broedde al de hele week op zijn 1 april-ei en net na middernacht bevielen we van een tweeling!

De Rode Duivels en Litouwen bleken uitgesloten te zijn voor de voorrondes van het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland en Stijn Stijnen, de reservedoelman van Club Brugge, mocht met Italië, als derde doelman, mee naar het wereldkampioenschap in Duitsland.

Dat Stijnen een dubbele nationaliteit heeft was niet gelogen, maar dat Marcelo Lippi vrijdag in België was om het met de beloftevolle doelman over zijn eventuele selectie in de squadra te hebben kwam uit de duim van onze redacteur.

Dat de Rode Duivels en Litouwen niet mochten deelnemen aan de voorrondes voor het EK 2008 was al helemaal gelogen. Enkele wakkere lezers hadden al vlug door dat het hier een 1 april-grap betrof, maar de meerderheid liep er met de ogen open in! Voetbalkrant was bij de pinken en het verhaal werd haast de klok rond gevolgd. Alle reacties die verwezen naar 1 april werden, tot rond de middag, systematisch verwijderd. We verontschuldigen ons dan ook aan die lezers dat hun reactie, meestal zonder uitleg, verwijderd werd.

Door het verwijderen van die reacties bleven beide verhalen lange tijd geloofwaardig. Zelfs onze collega's van soccerplaza.be en v-bal.nl lieten zich in de luren leggen. Ze slikten het verhaal en brachten het op hun sites. Soccerplaza en v-bal hadden het wat later blijkbaar door en verwijderden de berichten.

Onze bron had zelfs niets met voetbal te maken. Futbolka is eigenlijk niets meer dan het Russische woord voor T-shirt, maar het klonk in ieder geval goed...

Tot volgend jaar!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties