Degryse en Ferrera opgetogen met komst Salou

Thomas Dubois
| 0 reacties
Degryse en Ferrera opgetogen met komst Salou
Foto: © SC

Ibrahim Salou maakte gisteren eindelijk z’n keuze bekend, hij gaf de voorkeur aan Club Brugge en liet het geld van Anderlecht links liggen. Het Laatste Nieuws verzamelde enkele reacties.
 
Salou zelf was heel opgelucht dat hij eindelijk duidelijkheid heeft over z’n toekomst. “Oef. Wat een opluchting. Nu kan ik me zonder muizenissen helemaal richten op de bekerfinale met Zulte Waregem, waarvoor ik vandaag voorzichtig de training hervatte.” Salou was bijzonder opgetogen dat de twee grote clubs uit België interesse voor hem toonden. “Geld was uiteindelijk niet de doorslaggevende factor. Ik hield vooral een goede indruk aan mijn eerste contacten met de mensen van Club Brugge. Mijn gevoel zei: ga naar Brugge. De fans, de speelwijze, het stadion, de omgeving: het trekt me wel aan.”
 
Emilio Ferrera toonde zich heel tevreden met de transfer. “Ik vind het een geweldig goed nieuws dat Ibrahim voor ons heeft gekozen”, aldus de Brugse trainer. “Als een spits met die capaciteiten op de markt komt, mag je die kans nooit laten liggen. Dat heeft Marc Degryse goed gedaan.” Emilio Ferrera kende Salou overigens al persoonlijk, want Salou speelde nog voor Kortrijk waar z’n broer, Manu Ferrera trainer was. 

Marc Degryse meldde zich gisterenavond trots bij de raad van beheer, Salou was binnen. “Ik ging voor Salou omdat hij tegen ons en vele anderen al heeft bewezen een topploeg waard te zijn. Met zijn fysieke kwaliteiten kan hij een ploeg dragen. En we hebben dit seizoen helaas al te vaak ondervonden wat wij misten aan een type als de geblesseerde Rune Lange.”
 
Degryse heeft nu al één extra spits voor volgend seizoen, maar heeft nog drie dossiers te behandelen, die van Portillo, Lange en Balaban. Maar daar start hij pas mee wanneer de derde plaats zeker is.
 
In het Astridpark zien ze de transfer van Salou naar Club Brugge niet als een nederlaag, de club zit immers nog met ene Nicolas Frutos die z’n waarde al meer dan bewees. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties