Club gaat onderuit tegen Gladbach

Zaterdag neemt Club het in eigen huis op tegen Paris Saint Germain in het kader van de Brugse Metten. Vandaag stonden de Bruggelingen tegenover het Duitse Borussia Mönchengladbach in wat de op een na laatste test was voor aanvang van het competitiebegin. Club verloor met 2-1.

De troepen van Ferrera begonnen barslecht aan de partij tegen het team van onder andere Bernd Thijs en Filip Daems. Al na een kwartier stond er in Eschweiler een 2-0-achterstand op het bord voor de Bruggelingen. Na tien minuten al opende Zé Antonio de score en enkele minuten later trof Sverkos raak. Gaandeweg de eerste helft kreeg blauw-zwart toch wat greep op de partij en dat resulteerde op slag van rust in de aansluitingstreffer. Manasseh Ishiaku was de doelpuntenmaker van dienst, 2-1 was de ruststand.

Na rust ging Club op zoek naar de gelijkmaker en met Leko, Balaban en in de laatste twintig minuten ook nog Salou in ploeg kregen de West-Vlamingen daar ook nog de kansen voor. De beste werd nog door Salou zelf geforceerd. Hij rondde zijn actie af met een voorzet die men maar moest binnentikken, maar er was helaas voor Club niemand gevolgd. Toch kwamen ook de Duitsers nog dicht bij een doelpunt. Bernd Thijs, ex-Racing Genk, knalde namelijk tegen de dwarsligger. Het bleef echter wel bij die 2-1 in het voordeel van Gladbach. Naast Thijs speelde ook Daems de hele wedstrijd bij de Duitsers. Wesley Sonck mocht van trainer Jupp Heynckes maar tien minuten meespelen.

Club speelde met: Stijnen - De Cock, Maertens (55' Vandelannoite), Clement en Klukowski - Englebert, Vermant (60' Leko), Blondel (70' Diallo) en Daerden (70' Dufer) - Ishiaku (60' Balaban) en Chavez (70' Salou)