Dheedene en Aduba naar Germinal Beerschot

Dheedene en Aduba naar Germinal Beerschot
Foto: © SC

Germinal Beerschot versterkte zich op de valreep met twee nieuwkomers. Didier Dheedene was transfervrij, Abuda Coelho komt over van Wolfsburg.

Didier Dheedene is geen onbekende voor de supporters van Beerschot. Hij begon zijn carrière bij Olympia Wilrijk, stapte over naar Beerschot en voetbalde vervolgens als prof bij Germinal Ekeren, Anderlecht, TSV 1860 München en Austria Wien. Tussendoor verzamelde Dheedene ook nog 12 caps voor de Rode Duivels. Dheedene, die einde contract was bij de Oostenrijkse landskampioen, ondertekende vandaag een tweejarig contract bij de Ratten.

De tweede aanwinst op het Kiel heet Adailson Pereira Coelho (28.03.1986), die met zijn voetbalnaam 'Abuda" door het leven gaat. Aduba begon te voetballen bij de Braziliaanse grootmacht Corinthians en maakte aan het begin van vorig seizoen de overstap naar Europa, waar hij in de A-kern van Bundesligaclub VfL Wolfsburg belandde. Daar was hij ploegmaat van Peter Van der Heyden. Hij is 1,75 m groot, weegt 75 kg en zal straks bij Germinal Beerschot met rugnummer 18 spelen. Samen met de 20-jarige Nigeriaan Patrick Sunday Okoro moet hij de Kielse aanvalslinie versterken. [JM]              

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties