Sterke start Belgisch bekervoetbal op tv

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Sterke start Belgisch bekervoetbal op tv
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gemiddeld 456.000 Vlamingen hebben gisteren in Sporza op Canvas het spannende bekerduel tussen KV Mechelen en Germinal Beerschot gevolgd. Een opmerkelijk groot aantal voor een wedstrijd in de 16de finales van de Beker van België, tussen een tweedeklasser en een subtopper uit eerste klasse.

De eerste helft van de wedstrijd werd bekeken door 413.00 mensen. De tweede helft haalde 493.000 kijkers en bij de verlengingen zaten 498.000 voetbalfans aan het scherm gekluisterd, goed voor een marktaandeel van 30.5%. De hele match had een marktaandeel van 20%. In de provincie Antwerpen lag dat aandeel uiteraard wat hoger, met 25.4%.

Die cijfers bewijzen dat ook het Belgische cupvoetbal attractief kan zijn als het op de juiste manier en in de juiste sfeer gecoverd wordt. Sporza hecht veel belang aan sportbeleving in het algemeen en aan de ambiance die rond het sportgebeuren hangt in het bijzonder. Gezonde competitie en traditionele regionale rivaliteit horen daarbij en die werden bij de uitzending van gisteren dan ook volop uitgespeeld.  Met succes.

Sporza gaat verder op het ingeslagen pad en zal ook het vervolg van de Beker van België op de voet volgen, met rechtstreekse verslagen en randanimatie. De volgende afspraak voor het bekervoetbal is in januari, maar dit weekend is er uiteraard opnieuw competitievoetbal, met op zondag in Studio 1 Live de wedstrijd Sint Truiden – Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties