Anderlecht volgt Noors jeugdinternational

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Anderlecht volgt Noors jeugdinternational
Foto: © SC

RSC Anderlecht toont interesse in Ruben Yttergård Jenssen, een Noors talent van Tromsø IL en vast jeugdinternational. Dat meldt de Noorse regiokrant Nordlys. Volgens de krant zag Pär Zetterberg de jonge middenvelder eerder dit jaar met de Noorse nationale U19-ploeg aan het werk, en was hij danig onder de indruk.

"Ruben was erg sterk toen ik hem in La Manga met de Noorse -19-jarigen zag spelen", aldus Zetterberg in de Noorse krant: "Hij heeft een goeie linkervoet en hij leest het spel uitstekend." De Anderlecht-scout gaf al aan dat hij de 18-jarige Noor in de toekomst zeker in het oog zal houden: "Uiteraard is hij nog jong en heeft hij nog veel te leren. Maar we blijven hem zeker volgen", aldus Zetterberg, die in de komende lente al opnieuw naar Tromsø wil reizen om Jensen aan het werk te zien.

Morten Kræmer, sportief directeur bij Tromsø, is uiteraard tevreden met de interesse van paars-wit: "Hopelijk kunnen we met Anderlecht een samenwerking zoals een trainingsstage op poten zetten." Ook Jenssen zelf reageerde op de Brusselse interesse: "Uiteraard ben ik blij met deze aandacht. Maar ik heb eigenlijk nog niets bewezen als voetballer, en ik heb nog veel te leren. Nu wil ik gewoon zeveel mogelijk voor Tromsø spelen."

Ruben Yttergård Jenssen speelde met Tromsø totnogtoe drie wedstrijden in de Noorse hoogste klasse. Vorig jaar trainde de middenvelder ook al met Standard Luik, maar tot een concreet aanbod van de Rouches leidde dit niet.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties