Interview Defour na de winst tegen Antwerp

Joeri De Ren
| 0 reacties
Defour na de winst tegen Antwerp
Foto: © SC

Steven Defour is zonder twijfel een van de meest getalenteerde spelers die het Belgisch voetbal rijk is. Het voormalig enfant terrible van Genk moet op termijn de Portugese God van Standard vervangen. Geen makkelijke taak, al bewees Defour tegen Antwerp dat hij de leidersrol aankan.  Twee centrale middenvelders zorgden voor de ruimte, waarachter Defour heerste en het spel gretig verdeelde.  Na de wedstrijd veel perslui die met de jonge middenvelder wilden praten en ook voor Voetbalkrant maakte de vriendelijke speler graag tijd.  

Gelooft Defour zelf in zijn toekomst centraal op het midenveld ?  "Ik hoopte een belangrijke rol te mogen spelen vandaag en ik denk dat dit gelukt is. Mijn doelpunt was bovendien een kers op de taart, want je scoort niet elke dag op die wijze. Ik probeerde het al meermaals op training, maar nog niet in de wedstrijd."  Toch weet de speler dat hij in de volgende wedstrijd waarschijnlijk terug naar de flank zal schuiven.  Ik heb daar geen problemen mee.  Ik kan op beide posities uitgespeeld worden en ik schik mij naar de keuze van de trainer.  
 
Standard had de beste kansen in het eerste half uur, maar moest wachten tot een afgeweken bal in doel verdween om op voorsprong te klimmen.  "Ik geef toe dat het eerste doelpunt enigszins gestolen was, maar de winst kan je moeilijk onverdiend noemen.  We hadden eerder in de wedstrijd al op voorsprong kunnen staan en dus was dit een verdiend gelukje." Toch kende Standard in het laatste kwartier de nodige problemen. Dit was ook Defour niet ontgaan. "Antwerp had in de eerste helft op voorsprong kunnen klimmen, maar ze laten de kansen liggen. Ik denk dat je op dat moment het verschil ziet tussen eerste en tweede klasse. Wij werken zulke kansen wel af, terwijl zij voor de rest voetballend niet slechter zijn vind ik.  Moesten zij over onze spitsen beschikken dan had de wedstrijd er misschien anders uitgezien. Zeker die kans voor Campbell, die mag je niet laten liggen." 

Als je die kansen mist kan je nooit winnen van zulk een sterk Standard.   Speelden jullie door de voorsprong in een zetel? "Doordat ze niet scoren en we met een voorsprong de rust kunnen ingaan hebben we het voordeel dat we ons in de tweede helft kunnen beperken tot controlevoetbal. Op het einde maken we de karwei dan nog af, al moet je toegeven dat de score overdreven is." Zou de wedstrijd anders gelopen zijn moest Antwerp bijvoorbeeld wel de gelijkmaker gescoord hebben ? "Ik denk niet dat we ten onder zouden zijn gegaan als ze scoorden. We spelen de laatste tijd terug beter en we hebben vertrouwen genoeg om bij een gelijkmaker die wedstrijd niet uit handen te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties