Column Jonge Duivels moeten naar EK

Rita De Meyer
| 0 reacties
Jonge Duivels moeten naar EK
Foto: © SC

Weinig mensen die na het drama in Portugal nog geloven in kwalificatie voor het EK. Eind dit seizoen spelen de Belgen nog twee wedstrijden tegen Portugal en Finland, maar meer dan twee veredelde oefenwedstrijden zijn dat niet meer. In dezelfde periode wordt echter ook het EK voor beloften afgewerkt. En dan rijst de vraag: moeten we de jonge spelers uit de A-kern naar dat EK sturen?

Het lijkt in ieder geval een goed idee. Op het EK kunnen de beloften immers een schat aan ervaring opdoen, en bovendien -ook niet onbelangrijk- worden er vier tickets voor de Olympische Spelen van 2008 uitgedeeld. Vier tickets die verdeeld moeten worden onder zeven teams, een geweldige kans op kwalificatie. Het zou een geweldige opsteker zijn voor het Belgische voetbal moesten de beloften in die opdracht slagen. Het licht in de tunnel, weet je wel. Daarom moet nu alles op dat beloften-EK gezet worden. Stuur de jonge beloften uit de A-kern gewoon naar het EK, René, want daar valt wel nog wat te rapen. Vincent Kompany, Anthony Vanden Borre, Steven Defour en zeker Moussa Dembele, Marouane Fellaini, Maarten Martens, Logan Bailly en Nicolas Lombaerts (die meespeelden in de kwalificatiecampagne) zouden een echte versterking zijn voor het beloftenteam en zouden samen met andere talenten als Tom De Mul, Jonathan Blondel, Ibrahim Maaroufi, Stijn Desmet en Sébastien Pocognoli een team kunnen vormen dat een grote kans maakt op de Olympische Spelen en wie weet wel de eindzege.

En als bondscoach René Vandereycken dat zelf niet ziet zitten, dan moet de bondstop maar eens het lef hebben om zelf een beslissing op te leggen. Want dit is een unieke kans, eentje die we niet zomaar mogen laten liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties