OHL sterker dan Standard in kwartfinale

Philippe Crols

Woensdagavond hebben de dames van OHL de kwartfinale van de Beker van België gewonnen. Het was met 3-2 te sterk voor Standard Fémina de Liège.

OHL domineerde de beginfase en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong na een doelpunt van Kelly Nijns die een voorzet mooi in doel devieerde. Vijf minuten voor rust verdubbelde Lien Anthoons de score na een hoekschop van de thuisploeg. 2-0 was ook de ruststand.

Standard probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten. OHL loerde op de counter en had via Anthoons en Nijns de klus kunnen klaren, maar dat gebeurde dus niet. Aan de overkant hield de paal Standard van de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd kwam die aansluitingstreffer er dan toch na een gekraakt schot. Standard zette druk naar voor, maar het was de thuisploeg die verscheidene malen dicht bij de 3-1 kwam. Net voor tijd leek Van Den Bergh de kwalificatie veilig te stellen, maar een late penalty voor de bezoekers zorgde nog voor een beetje spanning.  Het bleef echter 3-2, een verdiende zege voor de thuisploeg.