Brys: 'Vertrek met pijn in het hart'

Van Leuven Mario
| 0 reacties
Brys: 'Vertrek met pijn in het hart'
Foto: © SC

Het duurde een tijdje alvorens Marc Brys na de partij tegen Roeselare richting perszaal stapte. De Germinal Beerschot-coach moest zich in de kleedkamer eerst nog door zijn spelers laten uitwuiven, en die hadden voor hun trainer een emotioneel afscheid ingestudeerd.

"Het was inderdaad een schitterend gebaar van mijn spelers. In een zowel uitgelaten als ingetogen sfeer in de kleedkamer namen we afscheid van elkaar. Nu ik de prestatie van vanavond weer gezien heb, neem ik echt met pijn in het hart afscheid van deze club. Mijn hart bloedt, want deze groep heeft in de loop van dit seizoen maturiteit gekweekt. Zo beheersen we de infiltratie in de zestien nu optimaal, in tegenstelling tot in het begin van het seizoen, toen het allemaal nog zoeken en tasten was", evalueerde Marc Brys zijn jongens.

"Ik wens Germinal Beerschot uit de grond van mijn hart nog heel veel goede jaren toe. Zo goed als de jaren waren, die ik hier heb mogen doorbrengen. Ik hou heel veel van deze club, van mijn club. In de drie en een half jaar dat ik hier trainer was heb ik veel geïnvesteerd, hard gewerkt, bij momenten enorm veel van mijn spelers geëist, maar ook heel veel teruggekregen", aldus nog Brys. "Ja, er zijn ook heel wat moeilijke momenten geweest. Zeker dit seizoen. Maar ik wil mijn vrouw en kinderen bedanken voor hun steun en voor de manier waarop zij mij door die lastige periode hebben begeleid."

"Het doet me ook veel plezier dat ik dit 'grijs' seizoen toch heb kunnen afsluiten met een intens moment, zowel qua voetbal als qua resultaat. Bovendien hebben we ons doel - de kaap van vijftig punten - gehaald. Ook dat stemt me tevreden."

Uiteraard stond Marc Brys nog even stil bij de wedstrijd zelf. En vooral dan de vlekkeloze prestatie van Hernan Losada.

"We mogen terugblikken op een partij die we, op een vijftal minuten na, volledig in handen hadden. Het openingskwartier creëerden we al een vijftal goede kansen. Het was vooral wachten tot de 2-0 viel, omdat we dan het spel konden brengen waar het Kielse publiek zo van houdt. Ja, Losada was weer een van onze uitblinkers. Hij begon moeilijk aan het seizoen, kampte met wat aanpassingsmoeilijkheden. Daarom posteerde ik hem op een voor hem ongewone positie, zodat hij stilaan in zijn rol kon groeien. Vandaag bekroont hij zijn vooruitgang met twee mooie doelpunten. Beter kan niet!"

Danny Geerts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties