Polak: 'Goede Hassan is welkom'

Nico Wieme
| 0 reacties
Polak: 'Goede Hassan is welkom'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is met het nodige vertrouwen naar Bordeaux afgereisd om morgen een 2-1-voorsprong te verdedigen. Bij de selectie zat ook Ahmed Hassan. Man in vorm Jan Polak zegt in Het Laatste Nieuws dat een goede Hassan terug welkom is.

Anderlecht vededigt morgen in de zestiende finales van de UEFA Cup een 2-1-voorsprong op het veld van Girondins Bordeaux. Wie zeker uitkijkt naar deze wedstrijd, is Jan Polak. De Tsjech verkeert momenteel in de vorm van zijn leven bij paars-wit. Met twee doelpunten in evenveel wedstrijden toonde hij zich daarbij ook nog eens zeer productief.
 
Komt er ook een derde goal? “Ik wil wel, maar eigenlijk ben ik niet het type dat goals maakt”, lacht Polak. “Ik heb er geen probleem mee dat een ander morgen voor een doelpunt zorgt. Als we kunnen scoren, maken we een goede kans.”
 
De Tsjechische international gooide een tijdje geleden de knuppel in het hoenderhok. Hij vond dat er sneller moest gespeeld worden. “Die boodschap is blijkbaar overgekomen. Er is meer beweging, we spelen de bal nu sneller rond. Vaak in één tijd. We geven de tegenstander nu veel minder tijd. We lopen veel minder met de bal.”
 
Met de terugkeer van Ahmed Hassan dreigt dat nu net wel weer te gebeuren. De Egyptenaar is iemand die niets liever doet dan met de bal aan de voet draven. “Hassan zal ook wel weten wat goed voor ons is. Ik ben er ook van overtuigd dat hij de bal snel kan doen rondgaan.”
 
Toch wil Polak de spelverdeler niet in een keurslijf gieten, zolang het in de zone van de waarheid gebeurt. “Wat mij betreft is het ook geen probleem als hij met de bal aan de voet wat probeert te doen in het strafschopgebied van de tegenstander. Maar op onze helft hoeft hij dat niet te doen”, steekt de middenvelder een waarschuwende vinger op naar Hassan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties