De revanche van Basti Fantasti

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De revanche van Basti Fantasti
Foto: © SC

Bastian Schweinsteiger liet met een domme rode kaart tegen Kroatië de Mannschaft nog in de steek, maar na een glansprestatie tegen Portugal is het misplaatste gedrag van ‘Schweini’ meteen terug vergeten.

Vanuit Bazel

Basti Fantasti heerste op de rechterflank, vocht voor iedere bal, bood Klose en Ballack op een schoteltje de 0-2 en de 1-3, halverwege de eerste helft had hij de score zelf al geopend. Van een revanche gesproken.
 
Grote wedstrijd
 
“We hebben met Schweinsteiger gesproken en benadrukt dat we het niet aanvaarden dat hij de ploeg zo in de steek laat”, zegt assistent-bondscoach Hansi Flick. “Hij heeft wat meer rust gekregen en zich volledig op deze wedstrijd voorbereid. Met een grote wedstrijd als gevolg.”
 
Schweinsteiger zelf had in de pers zijn sterke prestatie aangekondigd. “Ik voelde me goed en sterk en genoot het vertrouwen van de ploeg en de trainer”, klinkt het bij de middenvelder. “ Ik ben bewust van mijn kwaliteiten en weet dat ik de ploeg kan helpen, maar ik heb me vandaag in dienst van de ploeg opgesteld. Ik scoor en geef twee assists, maar het is de teamgeest die het van Portugal, misschien wel de beste ploeg van het tornooi, gehaald heeft.”
 
Dom
 
De geblondeerde speler van Bayern München kwam ook nog even terug op het incident in de wedstrijd tegen Kroatië. “Ik mag niet meer zo dom zijn”, glimlacht Schweinsteiger, “en heb de kritiek van Löw aanvaard. Als de trainer iets zegt, moet je dat ook doen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties