Jeurissen: 'Schorsing Fellaini tegen Liverpool kan'

Jeurissen: 'Schorsing Fellaini tegen Liverpool kan'

Omdat Marouane Fellaini afgelopen donderdag tegen Brazilië rood kreeg, kon hij al meteen terugkeren naar Luik. Hij kan dus zonder problemen tegen Liverpool uitkomen, al heeft scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen daar zo zijn twijfels over.

Fellaini kreeg voor een vermeende overtreding op Rafinha zijn tweede gele en dus rode kaart tegen Brazilië. De speler van Standard was kwaad en klopte op weg naar de kleedkamers op het tafeltje van de vierde official. Dat had hij volgens Jeurissen beter niet gedaan.

"Als de scheidsrechter een rapport heeft opgemaakt van de feiten, kan Fellaini daarvoor een sanctie krijgen. Aangezien de FIFA een disciplinaire commissie ter plaatse heeft, kan het snel gaan. Het gevaar voor de speler van Standard bestaat erin dat de UEFA de zaak kan overnemen. In het ergste geval kan hij dan een schorsing oplopen voor de wedstrijd tegen Liverpool", laat hij weten in De Standaard.

De Belgen wilden eerder ook klacht indienen tegen de rode kaarten van Fellaini en Vincent Kompany. "Aangezien het om een interpretatie van een sanctie ging en niet om een fout tegen het reglement, had dat weinig zin", meent Jeurissen nog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties