Dan toch stadion voor Antwerp en G. Beerschot samen

Dirk Pieters
| 92 reacties
Dan toch stadion voor Antwerp en G. Beerschot samen

Er is de afgelopen weken, maanden en zelfs jaren al heel wat geschreven over een nieuw stadion in Antwerpen. Nu lijken beide clubs opnieuw een stap dichter te zijn gekomen om eindelijk één groot stadion in Antwerpen te hebben.

Zowel Germinal Beerschot als Antwerp zaten vrijdag voor het eerst samen rond de tafel met het stadsbestuur over het nieuwe stadion. Vooral burgemeester Patrick Janssens sprak van een historische dag. 

Bij de Antwerpse clubs wou er niemand commentaar geven over de bijeenkomst. Enkel de Antwerpse burgemeester liet al in zijn kaarten kijken. "Geen enkele club formuleerde een veto tegen één of andere locatie. We verwachten dan ook dat beide Antwerpse clubs straks in het nieuwe droomstadion zullen spelen." 

Er blijven trouwens nog altijd veel financiële vragen rond het project, waarvan de kostprijs op zo'n 50 miljoen euro geraamd wordt voor het stadion alleen al, zonder de bijbehorende verkeersingrepen. Het stadsbestuur trok al 25 miljoen euro uit. Vlaanderen komt over de brug met 50 miljoen voor alle nieuwe Vlaamse stadions, waarvan ook Antwerpen dus een graantje kan meepikken. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties