Cruz: "Over mijn dood lichaam, wij zakken niet"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Cruz: "Over mijn dood lichaam, wij zakken niet"

Germinal Beerschot pakte een levensbelangrijke driepunter tegen Tubeke, maar de terugkeer van Daniel Cruz leek zondagavond wel minstens even belangrijk. De Colombiaan speelde zaterdag zijn eerste speelminuten sinds eind augustus.

Net als de supporters en zijn ploegmaats toonde Cruz zich zeer opgetogen dat hij terug voetballer is. Maar de gelukkigste man in heel Antwerpen was misschien wel Jos, de materiaalman van Germinal Beerschot.
 
Terwijl de Cruz de wedstrijd analyseerde, pakte Jos zijn poulain vast: “Gij zijt mijnen beste maat, hé. Ik ben blij da ge terug zijt.” Cruz lachte. De middenvelder is verlost van de kwaaltjes en meteen terug razend ambitieus.
 
Conditionele achterstand
 
“Het voelde heel goed om terug te spelen”, aldus de middenvelder. “Het tempo lag nog wat hoog, maar ik ben nog maar één week aan het trainen en ik heb nog een grote conditionele achterstand. Ik zal tijdens de winterstop hard moeten werken, maar dan wel in Colombia. Daar schijnt de zon.” Cruz krijgt ook een persoonlijk programma mee van Lieven Maeschalck om zijn spieren te verstevigen.
 
De driepunter tegen Tubeke haalde Germinal Beerschot weg van de degradatieplaatsen, al is dat voor Cruz geen item. “Over mijn dood lichaam, wij gaan niet naar tweede klasse”, klinkt het decisief. “Ik heb zelfs nog gewed dat we op het einde van het seizoen in de linkerkolom eindigen. Germinal Beerschot zal na Nieuwjaar nog een mooie reeks neerzetten.”
 
Positieve druk
 
De factor Cruz zal daarin een belangrijke rol spelen. “Je voelt meteen dat hij meer rust in de ploeg brengt”, is ploegmaat Kris De Wree vol lof. “Hij is altijd aanspeelbaar, kan een bal bijhouden en geeft de rest van de ploeg meer ademruimte.”
 
Veel druk, maar daar trekt Cruz zich niets van aan. “Als ik in de stad rondloop, spreken de mensen me altijd aan. Ik vind het goed dat de mensen veel van mij verwachten. Ik weet dat ik de kwaliteiten heb en voel dat alleen maar als positieve druk.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties