Kortrijk onder de indruk van huurling Kouyaté

De Nijs Michael
| 4 reacties
Kortrijk onder de indruk van huurling Kouyaté
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheikhou Kouyaté is dit seizoen aan de slag bij KV Kortrijk, maar de speler is wel nog steeds eigendom van Anderlecht. De kans bestaat dat Kouyaté deze zomer terugkeert naar het Astridpakr, want in Kortrijk is hij helemaal aan het ontbolsteren.

Kouyaté kreeg na de partij tegen Zulte Waregem al heel wat lof toegezwaaid, maar tegen Roeselare was de middenvelder zo mogelijk nog indrukwekkender. "Kouyaté speelde een beresterke match", stelt ook KV Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck vast in Het Laatste Nieuws. "In de thuismatch tegen Zulte Waregem was hij ook heel goed. Tegen Westerlo ging het minder. Hij liep toen veel uit positie en leed balverlies. Ik heb hem daar op gewezen. Hij luistert en aanvaardt, wat niet van iedereen kan gezegd worden."

"Hij heeft ongelooflijk veel potientieel en groeit met de week", vervolgt de oefenmeester. "Brengen we nieuwe dingen, dan pikt hij ze op. Hij is een sterke beer en bovendien een ongelooflijk plezante kerel in de groep. Ik zie eigenlijk maar één nadeel en dat is dat hij niet iemand is die zich opdringt, zijn eisen gaat stellen en bijstuurt. Het zou daarom zonde zijn om terug te keren naar Anderlecht om er niet te spelen."

Niet alleen trainer Vanhaezebrouck is lovend over de prestaties van Kouyaté, ook ploegmakkers Salah Bakour en Bram De Ly zijn onder de indruk. "Zijn prestatie was indrukwekkend. Cheikhou recupereert veel ballen. Hij heeft alle kwaliteiten. Er wacht hem een grote toekomst", weet Bakour. "Kouyaté is een heel goede speler. Hij is kopbalsterk, kuist veel op en is fysisch heel sterk", meldt De Ly dan weer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties