Platini wil WK 2018 op Europese bodem

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Platini wil WK 2018 op Europese bodem
Foto: © SC

Michel Platini, de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, wil het selectiecomité van de wereldvoetbalbond FIFA duidelijk maken dat het WK 2018 in Europa moet gespeeld worden. De Fransman vindt dat Europa iedere twaalf jaar aan de beurt moet komen.

"Het is mijn taak als UEFA-voorzitter om er voor te zorgen dat het WK 2018 in Europa wordt gespeeld", liet Michel Platini weten op een bijeenkomst in Londen. Voor Europa zijn België/Nederland, Engeland, Spanje/Portugal en Rusland kandidaat om 's werelds grootste voetbalfeest te organiseren.

Wel wil de Fransman één kandidaat naar voren schuiven in plaats van twee. De wereldvoetbalbond FIFA heeft eerder al laten weten dat het in 2010 zowel de organisator voor het WK 2018 als dat van het WK 2022 bekend zal maken. Platini verwijst ook naar het WK 2006 waar Engeland zich terugtrok zodat de Europese kansen zouden vergroten. Duitsland haalde uiteindelijk de organisatie binnen.

Het WK 2010 wordt volgend jaar in Zuid-Afrika georganiseerd. Vier jaar later is het de beurt aan de recordwereldkampioen Brazilië om hun persoonlijk drama van 1950 uit te wissen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties