Jennings: 'WK 2018 gaat naar Mexico'

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
Jennings: 'WK 2018 gaat naar Mexico'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als we de Engelse voetbaljournalist Andrew Jennings mogen geloven, wordt het WK 2018 straks in Mexico gevoetbald. Alle andere kandidaten, waaronder ook het duo België - Nederland, zouden bij voorbaat kansloos zijn.

Jennings, die al meermaals schreef over corruptie binnen de FIFA, is er bijna zeker van: het WK 2018 zal aan Mexico toegewezen worden. De journalist vernam immers dat Jack Warner, een prominent lid van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond en zelf afkomstig uit het naburige Trinidad & Tobago, al voldoende stemmen heeft verzameld om het WK binnen te halen.

Warner zou het WK graag op zijn continent organiseren, omdat hij zo zelf een dikke vinger in de pap zou krijgen. Zo zou hij een flink graantje van de inkomsten kunnen meepikken. In het verleden werd Warner trouwens al in verband gebracht met vriendjespolitiek en ticketfraude. Jennings noemt de man zelfs een "seriekleptomaan". Toch maakt Warner nog steeds deel uit van de FIFA, want hij wordt voortdurend in bescherming genomen door voorzitter Sepp Blatter.

Volgens Jennings wist Warner zich al te verzekeren van de steun van 12 van de 23 leden van het Uitvoerend Comité, dat in 2010 moet beslissen over de WK-organisatie. Zo zou Warner alle Noord- en Zuid-Amerikaanse, en alle Afrikaanse landen achter zich hebben.

Alle andere landen, inclusief topfavoriet Engeland, zouden zo bij voorbaat kansloos zijn. De uitspraken van Blatter dat duokandidaturen niet aanvaard zullen worden, maken volgens Jennings deel uit van het complot. Nochtans vindt Jennings dat België en Nederland een sterke kandidatuur hebben. "De Lage Landen zijn compacter dan Engeland, hun treinnetwerk is beter en ze hebben lekker bier. Spanje en Portugal zijn samen ook nauwelijks groter dan Engeland, en sowieso kleiner dan Frankrijk, dat in 1998 het WK organiseerde. Wat is dan het probleem? Het feit dat ze aan de vereisten voldoen en zo in de weg van Mexico kunnen staan."

Volgens Jennings is er maar één land dat Mexico het WK kan afsnoepen: de Verenigde Staten. "Moest Mexico niet lukken, dan zal Warner de USA steunen. Zo blijft het WK bij hem in de buurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties