Supporters Germinal Beerschot verzetten zich tegen fusie

Steurbaut Kersten
| 302 reacties
Supporters Germinal Beerschot verzetten zich tegen fusie
Foto: © SC

De supportersverenigingen van Germinal Beerschot verzetten zich tegen een mogelijke fusie met stadsrivaal Antwerp. Dat hebben ze bekend gemaakt in een open brief.

Met de plannen voor een nieuwe Antwerpse voetbaltempel op de site van Petroleum Zuid, kwam ook een fusie tussen Germinal Beerschot en Antwerp weer ter sprake. Dat is echter niet naar de zin van de paars-witte supporters. 

Eigenheid bewaren

Voor de medewerkers, leden en de vertegenwoordigers van de supportersverenigingen is het uitgesloten dat er scenario’s worden ontwikkeld die de eigenheid van de club Germinal Beerschot in het gedrang brengen door middel van een fusie met Royal Antwerp FC”, klinkt het.

“Een nieuw voetbalstadion kan en mag geen vrijgeleide zijn om een naamswijziging of wijziging van de clubkleuren te rechtvaardigen. Wij geloven in het potentieel en de toekomstperspectieven van onze club en zeggen samen NEEN tegen een fusie.”

Dialoog

De supportersverenigingen staan open voor een dialoog met het bestuur van Germinal Beerschot om hun visie te verduidelijken en ijveren voor een referendum om de visie van de supporters te onderzoeken.

Ondertekenden de open brief: Germinal Beerschot Supportersfederatie, Armata Viola, Germinal Beerschot Collectief en de supportersclubs De Mannekes, De Lesten Druppel, SC Millenium, De Kielse Ratte, Jeugdhuis Joh, Oilsterse Ratten, Club Ivan, De Mauve Geschelpte, Club 1914, Purple Vegas, Club 13, De Scheldeberen, Beerschotfans Lommel, De Wase Ratte en Bar TGV. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties