Verhaegen: 'Toekomst is aan de jeugd'

Mathias Dumarey
| 25 reacties
Verhaegen: 'Toekomst is aan de jeugd'

Jos Verhaegen is genezen na een half jaar van ziekte. De man is echter niet meer geneigd om de taak van voorzitter op te eisen. Naar eigen zeggen heeft hij zijn les geleerd en de toekomst van Germinal Beerschot ligt volgens hem bij de jeugd.

In de kranten vertelt Jos Verhaegen vandaag dat hij niet meer geneigd is om terug te keren als preses van eersteklasser Germinal Beerschot. "In april of mei zullen we een evaluatie maken. In principe zeg ik neen, maar zeg nooit nooit. Het is ook niet goed dat een club afhangt van oude mensen. Tijdens mijn afwezigheid hebben een aantal jonge mensen zich kunnen manifesteren", aldus de mede-oprichter van de fusieclub.

Verhaegen denkt aan mensen als Eddy Snelders, voorzitter ad-interim Herman Kesters en Günther Hofmans. "Die jonge mensen zijn de toekomst, niet ik." Verhaegen zag ook dat het een hele tijd niet goed ging met zijn club. Zo was er ook de 1-4-bekernederlaag tegen derdeklasser RC Mechelen.

"Met mij erbij waren de dingen niet anders gelopen. We hadden ook kunnen verliezen van RC Mechelen. Die dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal, net als het vertrek van Harm Van Veldhoven. Een goede trainer, kijk maar naar vorig seizoen, maar de klik was er niet meer. De blessures van Daniel Cruz, Ederson Tormena en Didier Dheedene hebben ook niet geholpen. De jonge generatie heeft trouwens goed werk geleverd in de winterstop met het aantrekken van Ivan Leko, Bart Goor en Mark De Man. Ze vallen allemaal mee", besluit de voormalige sterke man van de club. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties