Ruiz ziet Zenit wel zitten

Ruiz ziet Zenit wel zitten
Foto: © SC

Bryan Ruiz ziet een verhuis naar Zenit Sint-Petersburg wel zitten. Een vertrek naar FC Twente behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden.

Gisteren had het er alle schijn van dat Ruiz nog deze week bij Twente zou tekenen. De Nederlandse club bood 4 tot 5 miljoen euro voor Ruiz, een bedrag waar Gent zich wel in kon vinden. De speler zelf had al een akkoord met Twente, dus stonden enkel de medische tests een transfer nog in de weg.

Zenit Sint-Petersburg gooide echter roet in het eten. De Russische topclub meldde zich gisteren bij Gent en zou bereid zijn 7 tot 8 miljoen euro te bieden. Volgens GvA mengde ook CSKA Moskou zich met een bod van 6 miljoen in de strijd.

Ruiz -die ondertussen al afscheid nam van de Gentse spelersgroep en zijn kastje in de kleedkamer leegmaakte- ziet een verhuis naar Rusland best zitten. "Natuurlijk interesseert Zenit me", vertelt hij in HNB. "Maar er zijn nog clubs geïnteresseerd. Twente toont belangstelling en er zijn een paar pistes in Frankrijk. Het staat wel zo goed als vast dat ik niet in België blijf."

Welke club het pleit uiteindelijk wint, weten we normaal gezien nog deze week. Coach Michel Preud'homme hoopt in ieder geval dat het snel gaat. Hij wacht immers op het geld van Ruiz om zijn kern te versterken. Prioriteit nummer één is nog altijd Cercle-aanvaller Stijn De Smet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties