Interview Van Zundert: "Hopelijk in januari naar Vleminckx"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Van Zundert: "Hopelijk  in januari naar Vleminckx"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Van Zundert zit voorlopig nog bij Zulte Waregem, maar komt al een tijd niet meer aan spelen toe. De rechtspoot ging al testen bij NEC. “Het zou mooi zijn als ik terug wat meer voetbalplezier vind, want de laatste maanden is dat er niet meer.”

Bart Van Zundert kwam in 2007 over van KV Mechelen. “Het eerste seizoen bij Zulte heb ik veel gespeeld en ook het tweede ben ik goed begonnen. Maar toen kwam die operatie. Daarna heb ik eigenlijk geen kansen meer gekregen om mezelf terug te bewijzen”, vertelt Van Zundert aan Voetbalkrant.

Sinds 7 februari speelde hij geen officiële wedstrijd meer voor Zulte Waregem, daarom denkt hij nu aan vertrekken bij de West-Vlamingen. “Ik kijk nu uit naar een andere ploeg. Zulte Waregem zal me niet tegenhouden. Het is niet dat ik weg moet, maar het zou beter zijn voor mij als ik vertrek naar een club waar ik weer kansen krijg en waar ik weer aan spelen toekom.”

 

Je test bij het Nederlandse NEC is een beetje in het water gevallen.

“Klopt ja, inderdaad. Ik heb er woensdag meegetraind en de bedoeling was om op donderdag een match te spelen. Maar die wedstrijd is een beetje ‘in de sneeuw’ gevallen. Er kon echt niet gespeeld worden en de match is dan afgelast door het winterweer. Ik heb wel nog eens meegetraind met de eerste ploeg, maar dat was eerder schaatsen dan voetballen. Ik heb me dus nog niet echt kunnen tonen, maar de mensen van NEC gingen wel nog contact houden.”

 

Heb je al een concrete afspraak om terug te gaan?

“Neen, nog niets concreet. Maar het is daar nu winterstop, dus het zal wel voor na Nieuwjaar zijn. Misschien mag ik mee op stage, maar waarschijnlijk vragen ze me nog eens een wedstrijd te komen meespelen. Ze gingen het nog eens bekijken. Maar de eerste indruk was al wel positief.”

 

Wat was je indruk van NEC?

“Ik ben er heel goed ontvangen geweest door iedereen. Zowel mensen rond de clubs als de spelers zelf waren heel vriendelijk. Ik had het geluk dat ik Björn Vleminckx al kende, die heeft me een beetje rondgeleid. De club zelf heeft een prachtig stadionnetje en alles is er heel professioneel. En Nijmegen is een leuk studentenstadje, dus het was zeker wel de moeite.”

 

Denk je dat je in januari nog naar NEC kan vertrekken?

“Het is te hopen. Maar ik ben ook realistisch. In mijn tienjarige profcarrière heb ik al genoeg testspelers zien passeren. En nu ben ik er zelf een. Maar ze wilden me toch al eens terugzien, dus dat zal wel iets betekenen.”

 

Wil je eventueel toch nog blijven als er nog iets zou mislopen met NEC?

“Links en rechts zijn we zeker aan het zoeken om iets achter de hand te hebben. Want het is echt wel de bedoeling om te vertrekken deze winter. Enkel als er niets serieus uit de bus komt, blijf ik. Zoals ik al zei, ik moet ook niet per se weg. Ik ga niet ineens alle bruggen opblazen, want de relatie met de ploeg is nog heel goed."

Auteur: Wouter Laeremans. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties