Interview Gorius: "Echt Nederlands praten is nog wat moeilijk"

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Gorius: "Echt Nederlands praten is nog wat moeilijk"
Foto: © SC

Julien Gorius doet het in zijn tweede seizoen bij KV Mechelen uitstekend. De aanvallende middenvelder scoorde nog nooit zo veel goals en met KV Mechelen strijdt hij nog op twee fronten. De ambitie is groot: “Samen met ons publiek moet het lukken.”

Julien Gorius is aan zijn vijfde seizoen in België bezig. Drie jaar FC Brussels, nu halfweg zijn tweede bij Malinwa. De Fransman presteerde altijd constant, maar dit jaar loopt alles nog wat beter voor de rechtspoot.

“Als je de statistieken ziet, dan is dit seizoen wel mijn beste ooit”, vertelt Gorius rustig. “In januari had ik al zeven keer gescoord. Dat is mijn hoogste ooit, want ik bleef al enkele keren steken op zeven na een heel seizoen. In de beker zijn er dan nog twee goals bijgekomen. Dus op persoonlijk vlak is het mijn beste seizoen en ik hoop dat dit blijft duren. “

Ook KV Mechelen draaide een degelijk halfjaar en steeg in 2010 naar een achtste plaats in het klassement. Julien Gorius was met twee doelpunten tegen Westerlo ook belangrijk voor de kwalificatie voor de halve finales van de beker. “We hebben de kans om opnieuw de finale van de beker te pakken en we doen ook nog mee voor de eerste zes plaatsen”, analyseert de middenvelder.

“We moeten er voor gaan en proberen om in de beide competities zo ver mogelijk te geraken. Er staan nog veel thuismatchen op het programma (5 van de 7, nvdr.) en ons publiek is een belangrijke troef. We gaan er overal ons hoofd voor leggen, want we hebben zeker de capaciteiten om op beide fronten mee te strijden.”

De eerste van die thuismatchen wordt morgen tegen Cercle Brugge afgewerkt, dat paarswit wipte in de beker. “Cercle heeft vertrouwen gepakt door de zege tegen Anderlecht, maar wij ook, want in 2010 zijn we nog ongeslagen. De twee ploegen doen het momenteel goed, maar wij hebben het thuisvoordeel met onze supporters. We mogen ze zeker niet onderschatten, want ondanks hun slechtere klassering hebben ze een goede ploeg. Toch moeten wij er gewoon voor gaan en de drie punten thuis houden.”

Bij FC Brussels was er geen probleem, maar in Mechelen wordt hij wel vaker geconfronteerd met een andere taal. Maakt hij vorderingen met zijn Nederlands? “Vorig jaar ben ik hier aangekomen en heb ik de kans niet gehad om Nederlands te leren. Ik was er net en de taal was niet onmiddellijk prioriteit”, vertelt Gorius.

“Dit jaar geeft de staf een uur per week Nederlands aan de anderstaligen, maar de lessen zijn enkel voetbalgericht. We leren de basis om op het veld te kunnen communiceren en de trainer te begrijpen. Dat begint goed te lukken, maar echt Nederlands spreken is nog wat moeilijk (lacht).“

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties