Van Holsbeeck: "Genk en Standard verdienen PO1 niet"

Van Holsbeeck: "Genk en Standard verdienen PO1 niet"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck keek na de 0-4-zege van Anderlecht bij Lokeren al uit naar het begin van de play-offs. "Belangrijk is dat we die op een goede manier aanvatten", aldus de Anderlechtmanager.

Toen Herman Van Holsbeeck te horen kreeg dat Anderlecht komend weekend niet thuis moet beginnen tegen Standard, verscheen er een glimlach op zijn gezicht. "Wat wil je dat ik daarop zeg? Als je thuis met 0-2 verliest van Gent, heb je zelf de kans laten liggen op deelname aan play-offs 1. Maar dat is ons probleem niet."

De Anderlechtmanager had meteen het topic van de play-offs aangesneden. "Deze groep hunkert naar de titel. Wij wilden absoluut met minstens zes punten voorsprong op Club aan de play-offs beginnen. Nu volgen nog tien cupmatchen. We moeten ervoor zorgen dat we volgend weekend scherp starten thuis tegen Zulte Waregem."

Genk en Standard

Van Holsbeeck toonde zich streng voor Genk en Standard die de eerste play-offs niet haalden. "Normaal gezien verdien je de plaats waar je staat op het einde van de competitie. Op basis van de voorbije seizoenen dacht iedereen dat Anderlecht, Club, Standard, Gent en Genk bij de eerste zes zouden zijn. Genk en Standard zijn er niet bij. In hun plaats hebben we nu STVV, KV Kortrijk en Zulte Waregem. Tegen die ploegen kan ik alleen maar zeggen: proficiat met die prestatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties