Stijn Stijnen riskeert een stadionverbod

Mathias Dumarey
| 106 reacties
Stijn Stijnen riskeert een stadionverbod
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn Stijnen (foto), de doelman van Club Brugge, heeft zaterdag van de Gentse politie een proces-verbaal gekregen voor zijn uitval naar AA Gent-preses Ivan De Witte. Hij riskeert hiermee een stadionverbod.

Na afloop van de wedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge in het Jules Ottenstadion stormde Stijn Stijnen naar binnen om Gent-voorzitter Ivan De Witte de levieten te lezen. Enkele stewards die in de spelerstunnen stonden konden samen met Gent-manager Michel Louwagie verhinderen dat het incident helemaal uit de hand liep.

De Gentse politiecommissaris Patrick Termont stelt in De Morgen dat Stijnen een inbreuk heeft gepleegd op de voetbalwet. "Wat hij deed was buiten proportie en een aanzet tot agressie. De Witte zal dan wel geen klacht indienen, maar ik kan en wil dit niet zomaar naast mij neerleggen", aldus Termont.

HLN meldt vandaag dat de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken nu zal moeten beslissen of Stijnen al dan niet een stadionverbod krijgt. Van de Belgische voetbalbond kan de Club Brugge-sluitpost wel een straf verwachten.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties