Dedecker: "De Witte moest verstand gebruiken"

Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Dedecker: "De Witte moest verstand gebruiken"
Foto: © SC

Jean-Marie Dedecker van Lijst Dedecker heeft zijn mening gegeven over het incident tussen Stijn Stijnen en Ivan De Witte na Gent-Club Brugge van afgelopen zaterdag.

"Het beeld van de week was voor mij niet Stijnen tegen De Witte, maar wel een 19-jarige fan van Club Brugge die in elkaar is geslagen door supporters van AA Gent, alsof het een strijd op leven en dood was", zegt Dedecker op Actua TV.

"Waar zijn we eigenlijk over bezig? Het gaat over de tweede plaats in België, voorrondes Champions League. Ja, spelers van Club hebben uitspraken gedaan in de pers, maar ik vind dat zo erg nog niet, want dat zijn uitspraken van spelers. Maar ik vind dat een persoon als Ivan De Witte meer zijn verstand had moeten gebruiken."

"De Witte is een bedrijfspsyholoog, hij staat aan het hoofd van De Witte&Morel. Hij moet de oorlogstaal van de spelers kennen. De Witte is de oorzaak van wat we gezien hebben. Hij heeft het vonkje gegeven. Die sfeer is daar nu éénmaal aanwezig, hij had beter moeten weten. Iemand als Stijnen speelt al heel lang met het mes tussen de tanden. Ik praat de actie van Stijnen of Geraerts niet goed, maar De Witte had ze gerust moeten laten."

"Er is een ongeval gebeurd en als je een ongeval veroorzaakt moet je altijd kijken: wie ligt aan de basis van het ongeval? En dat was De Witte. Wat De Witte doet met AA Gent is schitterend. Ook als voorzitter van de Pro League levert hij goed werk. Maar ik heb echt geen begrip voor deze zaak. We maken van een muis een olifant." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties