Gent-preses wenst Preud'homme veel succes

Mathias Dumarey
| 20 reacties
Gent-preses wenst Preud'homme veel succes
Foto: © SC

Ivan De Witte (foto), de voorzitter van bekerwinnaar AA Gent, wenst Michel Preud'homme veel succes als nieuwe trainer van FC Twente. "Het vertrek van Michel is sinds zondagavond een feit", aldus De Witte op Sporza.

"We spraken gisterenmiddag nog over een contract voor vijf seizoenen en op dat moment geloofde ik nog in een verdere samenwerking. Maar ik moet toegeven dat de stap naar FC Twente een goede stap is voor Michel Preud'homme. Je moet dit ook zien in zijn carrièreplanning en er spelen natuurlijk ook financiële elementen mee", aldus Ivan De Witte.

"Ik gun het Michel van harte. Hij betekende enorm veel voor AA Gent. Hij zette de club terug op de landkaart en ik wens hem veel succes in Enschede", aldus nog De Witte.

Waarom laat De Witte Preud'homme nu wel vertrekken naar de Nederlandse landskampioen, maar liet hij hem geen bondscoach worden? "Dat was een andere situatie. We waren toen nog bezig met de play-offs en de bekerfinale moest nog gespeeld worden. Ik wilde geen onrust zaaien in de groep. Maar nu kan het dus wel", legt De Witte uit die op zoek moet naar een nieuwe trainer. "Het is nu aan ons om een oplossing te vinden zoals na het vertrek van Mbark Boussoufa, Bryan Ruiz en Nicolas Lombaerts. Dat is altijd gelukt", besluit de Gent-preses.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties