Interview Bart Van Zundert: “Met hart en ziel voor Royal Antwerp FC”

Yves Brokken
| 45 reacties
Bart Van Zundert: “Met hart en ziel voor Royal Antwerp FC”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Van Zundert is één van die voetballers die op het einde van hun carrière zowel voor Germinal Beerschot als voor Antwerp FC zal gevoetbald hebben. Geen alledaagse combinatie. “Maar het zijn twee fantastische clubs”, vertelt de Antwerpenaar.

Cisse en Marc

De jaren op Het Kiel liggen wel al een tijdje achter de rug van de 30-jarige verdediger. “Ik droeg het shirt van Germinal Beerschot toen Ajax er nog de plak zwaaide”, blikt Van Zundert terug in een exclusief gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is nu toch al zeven jaar geleden dat ik er vertrok. Ik kwam pas van school en kreeg er meteen een profcontract. Fantastisch was dat. Ik voetbalde in de eerste ploeg samen met Cisse Severeyns en Marc Degryse. Het was een droom die uitkwam.”

Warme club

Sinds vorige zomer voetbalt Van Zundert na omzwervingen bij KV Mechelen, Zulte Waregem en FCV Dender opnieuw in zijn thuisstad Antwerpen, maar dan wel voor aartsvijand Royal Antwerp FC. “Ik ben vooral blij dat ik opnieuw dicht bij mijn familie ben”, aldus Van Zundert. “Antwerp is een warme club, KV Mechelen trouwens ook. Germinal Ekeren was dat vroeger eveneens, maar sinds de fusie is dat toch veel minder het geval. Het is daar allemaal wat grootser geworden.”

Volle overgave

“Ik kan de periodes ook moeilijk vergelijken. Toen ik op Het Kiel speelde was ik nog jong. Nu heb ik veel meer ervaring, beleef ik het voetbal ook anders. Het is nu mijn taak om de ploeg te sturen, om leiding te geven. Maar mijn verleden bij Germinal Beerschot speelt niet meer in mijn hoofd. Ik voetbal nu met hart en ziel voor Antwerp. Ik ben er van overtuigd dat ik deze club iets kan bijbrengen en speel dan ook elke wedstrijd met volle overgave.”

Met Antwerp hogerop

Een terugkeer naar eerste klasse lijkt nog niet voor morgen. “Maar ik heb geduld”, verzekert de in Merksem geboren Van Zundert. “Het was in het begin wel wat aanpassen dat ik weer in tweede klasse aan de slag was, maar ik ben hier heel graag bij Antwerp. Ik ben nog steeds prof en dat is een goede zaak voor mezelf.”

“Ik wil graag proberen om dit of volgend seizoen met Antwerp te promoveren naar eerste. Liever wat geduld oefenen, dan bijvoorbeeld meteen bij Charleroi te tekenen. Ik heb er zelfs een goed oog in om nog dit seizoen te stijgen. We zijn de derde periode met zes op zes uitstekend begonnen. Die eindronde halen is nu een doel op zich. Eens dat bereikt, kan alles nog!”

Potentieel

“Ik kan zeggen dat ik een uitstekend contact heb met de fans van Antwerp”, stelt Van Zundert nog. “Deze club heeft een ongelooflijk potentieel aan supporters. Iedereen is ook bijzonder trots om voor Antwerp FC te supporteren. Omdat ik zelf uit de buurt ben, kom ik ook regelmatig fans tegen met wie ik gemeenschappelijke vrienden heb. En dat is natuurlijk heel plezant.”

Malinwa

“Tot nu toe heb ik mijn mooiste periode als voetballer wel bij KV Mechelen beleefd. We zijn op korte tijd gepromoveerd van derde naar tweede en vervolgens via de eindronde naar eerste klasse. Dat was toch een unieke prestatie. Daarom zal Malinwa ook altijd heel speciaal blijven voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties